Friday, 4 September 2009

Strategi 16 September Anwar: Berlaku Di Selangor

Strategi menuduh beberapa Adun dengan rasuah membuatkan ADUN yang telah melakukan rasuah tersebut akan kehilangan pedoman.

Strategi mencari kesalahan rasuah di Selangor mengakbitkan seorang saksi sprm mati. Taktik menuduh ADUN dengan kesalahan rasuah pernah terjadi di Perak sebelum Kerajaan Pakatan Perak jatuh.

Strategi ini diulangi di Selangor, kerana Pengerusi BN Selangor sekarang adalah DS Najib , orang yang sama menjadi okestra menjatuhkan kerajaan Nizar Jamaludin. Perak agak berlainan dengan Selangor,kerana Selangor memerlukan sekurang-kurang 7 DUN melompat, sedangkan Perak hanya 2 untuk membentuk kerajaan.

Berjayakah DS Najib memberi tekanan kepada ADUN Pakatan terutama mereka yang bermasalah sekarang terutama Ean Yong Hin Wah dan Ronnie Liu.

Strategi Anwar akan digunakan oleh DS Najib untuk menumbangkan kerajaan Selangor, negeri terkaya di Malaysia tersebut. Adalah kerja Bodoh kalau tidak inginkan negeri kaya berada dalam genggaman. DS Najib akan berusaha apapun caranya, agar kerajaan Selangor bertukar.

3 comments:

Tudung Duang 5 September 2009 at 00:26  

Salam DayangWulan...

Saya selalu mengikuti tulisan, pandangan sdri dalam blog ini..
Kali ini saya ingin memberi sedikit pandangan berdasarkan pengalaman menatap tulisan-tulisan sdri DayangWulan...

Sdri DW meminta agar para blogger menulis mengikut kebenaran dan fakta yang ada. Jangan menulis berdasarkan andaian, picisan, telahan dsb..Betul! saya setuju! Tapi sebenarnya sdri DW juga banyak menulis berdasarkan ramalan, andaian, telahan, fakta hanya sedikit...Banyak perkara yang 'menghidupkan' sebuah penulisan..bidang ini punyai 'roh' yang tersendiri...Fakta, kajian2 yang empirikal dalam sesebuah penulisan tidak menjanjikan komunikasi dua hala dengan pembaca..! Pembaca jadi statik! jumud! hanya menerima tanpa berfikir....Cuba ‘cekout’ tulisan-tulisan Kelapa Mawar ( Bukan membodek )…saya akui, ianya merangsang minda fikir pembaca..Jangan hairan kalau tulisannya nanti bakal merubah minda masyarakatnya untuk terus berjaya..melakukan anjakan paradigma...

wassalam..salam ramadan

Tudung Duang 5 September 2009 at 04:55  

Salam DayangWulan...

Saya selalu mengikuti tulisan, pandangan sdri dalam blog ini..
Kali ini saya ingin memberi sedikit pandangan berdasarkan pengalaman menatap tulisan-tulisan sdri DayangWulan...

Sdri DW meminta agar para blogger menulis mengikut kebenaran dan fakta yang ada. Jangan menulis berdasarkan andaian, picisan, telahan dsb..Betul! saya setuju! Tapi sebenarnya sdri DW juga banyak menulis berdasarkan ramalan, andaian, telahan, fakta hanya sedikit...Banyak perkara yang 'menghidupkan' sebuah penulisan..bidang ini punyai 'roh' yang tersendiri...Fakta, kajian2 yang empirikal dalam sesebuah penulisan tidak menjanjikan komunikasi dua hala dengan pembaca..! Pembaca jadi statik! jumud! hanya menerima tanpa berfikir....(Kalau jurnal lainlah) Cuba ‘cekout’ tulisan-tulisan Kelapa Mawar ( Bukan membodek )…saya akui, ianya merangsang minda fikir pembaca..

Wassalam…

dayangwulan 5 September 2009 at 11:28  

sdr tudung duang. Hanya soal irranun.

Related Posts with Thumbnails

About This Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP